1. Open MedApp.
  2. Ga naar Innames, het pilletje onder in uw scherm.
  3. Druk op het tabblad Medicijnen, rechtsboven in het scherm.
  4. Klik op het + icoontje in het groene bolletje, rechtsonder in het scherm.
  5. Druk op Medicijn zoeken.
  6. Vul in de zoekbalk de naam van het medicijn in.
  7. Klik op Handmatig toevoegen.
  8. De naam die u ingetypt heeft, wordt automatisch overgenomen. Vul deze aan als dit nodig is door er op te klikken.
  9. Druk op Meer opties en vul hier eventueel de sterkte, fabrikant en toedieningsvorm in.
  10. Klik op Voeg toe.
  11. Vink het moment / de momenten aan waarop u dit medicijn in moet nemen. Staat uw innamemoment er niet tussen? Maak dan een eigen innamemoment aan door naar beneden te scrollen en op Eigen moment maken 00:00 te klikken. Gebruikt u dit medicijn alleen wanneer nodig? Zet dan ‘Zonodig’ aan.
  12. Klik onder in het scherm op Naar stap 3.
  13. Druk op het getal achter het geselecteerde innamemoment en vul in hoeveel stuks/eenheden u van dit medicijn inneemt op dit moment. Varieert uw dosis per innamemoment? Zet ‘dosering aanpassen bij inname’ dan aan.
  14. Klik op Naar stap 4.
  15. Vul onder het kopje ‘Hoe vaak herhaalt dit moment zich?’ elke dag, week of maand in, afhankelijk van hoe vaak u dit medicijn inneemt. Bijvoorbeeld elke dag = elke 1 dag; om de dag = elke 2 dagen; één keer per week = elke 1 week; één keer per maand = elke 1 maand. U kunt vervolgens zelf kiezen op welke dag(en) van de week/maand u dit medicijn inneemt.
  16. Druk op Naar stap 5.
  17. Vul de startdatum in. Dit is de datum waarop u start met dit medicijn.
  18. Kies of u een stopdatum in wilt voeren en vul deze eventueel in.
  19. Klik op Naar stap 6.
  20. Controleer de ingevoerde gegevens en druk op Afronden.