De voornaamste oorzaak van het niet afgaan van medicijnwekkers, is het gebruik van batterijbesparende apps, ofwel opschoon apps. Voorbeelden van dergelijke apps zijn: Du Battery Saver, Clean Master, 360 Security, Security Master Antivirus&VPN en Fast Booster. Terwijl een opschoon app uw toestel opruimt, kan dit de medicijnwekkers van MedApp onderdrukken, waardoor het alarm niet af gaat.

Hoe kunt u voorkomen dat opschoon apps invloed hebben op de medicijnwekkers van MedApp:

1. Ga naar Instellingen op uw apparaat.
  2. Klik op Toegankelijkheid.
  3. Zet onder Services de opruim app uit.
  4. Herstart uw apparaat.
  5. Open MedApp.