Gebruikt u medicijnen die u alleen inneemt wanneer nodig, dan kunt u deze ook registeren in MedApp en hier de voorraad van bijhouden. Hiervoor moet het medicijn ingevoerd worden als 'Zonodig'.

Dit gaat als volgt:

1. Open MedApp.
  2. Ga naar Innames, het pilletje onder in uw scherm.
  3. Druk op het tabblad Medicijnen, rechtsboven in het scherm.
  4. Selecteer het medicijn dat u zonodig in moet nemen. Heeft u het medicijn nog niet toegevoegd? Klik dan op het + icoontje in het groene bolletje rechtsonder in het scherm en volg de procedure 'Hoe voeg ik een medicijn toe'? Zorg dat u in dit proces bij stap 2: Zonodig aan zet.
  5. Druk onder het kopje 'Innames' op de ingestelde Periode. Staat dit er niet? Klik dan op 'Nieuwe toevoegen' en volg de procedure 'Hoe voeg ik een medicijn toe'? Zorg dat u in dit proces bij stap 2: Zonodig aan zet.
  6. Selecteer onder het kopje 'Inname' Zonodig. Deze optie is geselecteerd als het bolletje groen is.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Oke.

Het medicijn is nu toegevoegd in MedApp als 'Zonodig', u krijgt hier dus geen herinneringen van.

Neemt u dit medicijn in, dan kunt u dit als volgt registreren, zodat uw voorraad wel bijgehouden wordt:

1. Open MedApp.
  2. Ga naar Innames, het pilletje onder in uw scherm.
  3. Druk op het tabblad Medicijnen, rechtsboven in het scherm.
  4. Selecteer het medicijn dat u in wilt nemen.
  5. Klik op Nu innemen.
  6. Geef het moment eventueel een naam en vul de juiste datum en het tijdstip van inname in.
  7. Klik onder 'Medicijnen' op het geselecteerde medicijn.
  8. Geef aan hoeveel stuks/eenheden u van dit medicijn inneemt door op + te klikken.
  9. Druk op Ok.
  10. Klik rechtsboven in het scherm op Opslaan.

Uw inname is nu geregistreerd en van de voorraad afgetrokken. U kunt de inname terugzien in het Schema.