Het instellen van een tijdelijk medicijn of een medicijnkuur kan in MedApp door het invullen van een startdatum en een stopdatum. Daarbij kunt u kiezen of u het aantal dagen invult dat u het medicijn in moet nemen, of een specifieke stopdatum aangeeft.

Dit gaat als volgt:

1. Open MedApp.
  2. Ga naar Innames, het pilletje onder in uw scherm.
  3. Klik op het tabblad Medicijnen rechtsboven in het scherm.
  4. Selecteer het medicijn waarvoor u de cyclus wilt instellen. Heeft u het medicijn nog niet toegevoegd? Klik dan op het + icoontje in het groene bolletje rechtsonder in het scherm en volg de procedure 'Hoe voeg ik een medicijn toe?' Zorg dat u bij stap 5 de Startdatum invult van de kuur. Selecteer vervolgens Na een aantal dagen en vul het aantal dagen in, of selecteer de specifieke (stop)datum en vul deze in.
  5. Klik onder het kopje 'Innames' op Periode. Staat dit er niet? Klik dan op 'Nieuwe toevoegen' en volg de procedure 'Hoe voeg ik een medicijn toe?' Zorg dat u bij stap 5 de Startdatum invult van de kuur. Selecteer vervolgens Na een aantal dagen en vul het aantal dagen in, of selecteer de specifieke (stop)datum en vul deze in.
  6. Scrol naar beneden en klik onder het kopje 'Wanneer neemt u dit medicijn?' op Startdatum.
  7. Vul de startdatum in van uw medicijnkuur en klik op Ok.
  8. Druk op Stopdatum.
  9. Vul de stopdatum in van uw medicijnkuur en klik op Ok.
  10. Druk op Opslaan.
  11. Klik op Oke.